Så enkelt kan du måla snygga tavlor

Du måste inte vara konstnär för att måla snygga tavlor. Proffs som nybörjare, det är många som tar saken i sina egna händer och gör abstrakta målningar till hemmet. Abstrakt måleri har tagit inredningsvärlden med storm. Egentligen föreställer tavlorna inte så mycket. De lyckas snarare med konststycket att förena färg och struktur till en personlig helhet. Akryl, canvas och skrapor, det är allt du behöver för att skapa din egen konst.

Måla abstrakta tavlor i akryl

När du ska göra abstrakt måleri måste du inte nödvändigtvis använda pensel. Det kan tvärtom vara en fördel att i stället använda palettknivar eller skrapor i form av is- och fönsterskrapor. Japp, du kan dra färgen över canvasduken och på så vis skapa snygga effekter där akrylfärgerna går in i varandra.

Akryl är en smidig typ av konstnärsfärg, som torkar snabbt och som blandar sig fint. Tack vare olika akrylpastor kan du bygga upp en struktur på canvasduken och måla över den. Genom att använda löv, spetsdukar och/eller mönsterkavlar kan du enkelt åstadkomma snygga tryck med färgen.

Måla gärna lager på lager för att skapa ett unikt konstverk. Se bara till att akrylen torkar mellan varven så att du inte får en brun sörja.