Skapa färgpaletter utifrån dina foton

Många som fotar sysslar även med konst och design. Det är tacksamt när intressena ligger så nära varandra, för då kan man låta dem gå in och ut i varandra. Som exempel kan fotografier vara fantastiska utgångspunkter när du ska skapa nya färgpaletter. Kanske har du tagit en bild som du tycker representerar en plats, person eller pryl på ett fint sätt? Genom att göra en palett av fotots färger kan du återskapa känslan i ett annat format.

Skapa färgpaletter för akryl och akvarell

Att blanda färger är en stor del av att måla med akryl eller akvarell. Men det händer ju att inspirationen tryter, eller att man låser sig på grund av de oändliga möjligheterna. Då kan att utgå från just ett av dina foton vara en bra början, liksom för att komma i gång. Om du gör en färgpalett utifrån färgerna i bilden måste du inte göra en direkt avbildning. Du kan måla fritt, och då med stöd av vackra färger.

Inspireras av foton i inredningstidningar

Foton i inredningstidningar är som konstverk i sig och det ligger jättemycket jobb bakom färgpaletterna i de olika visningsrummen. Här behöver du nästan inte göra något tankearbete själv, utan du kan plocka fram färger och penslar och börja måla direkt.